Съветът за електронни медии реши да излезе с позиция след вчерашната пресконференция

...
Съветът за електронни медии реши да излезе с позиция след вчерашната пресконференция
Коментари Харесай

СЕМ предупреди Костадинов, без името му в позицията си

Съветът за електронни медии реши да излезе с позиция след вчерашната пресконференция на " Възраждане " и изявите на водача им Костадин Костадинов.

В позицията се приканва за съблюдаване на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на публицисти. Обръщението е към " политиците ", които би трябвало да се придържат към цивилизационните правила на държание, като подсигуряват спазването на тези правила.

Всеки опит за възпрепятстване на медиите в осъществяване на публичната им мисия е посягане върху свободата на словото.

" Съветът към този момент е имал опция да съобщи, че потреблението на назидателен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите, са печално известни практики от предишното ", се показва в изказването на Съвет за електронни медии.

Поводът е в действителност конференция на " Възраждане " в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, на която още първоначално водачът на партията Костадин Костадинов изиска представителите на няколко медии да изоставен залата, след това изиска от страна на Българска телеграфна агенция те да бъдат изведени, а откакто и това не стана, Костадинов напусна. Обясни проявата си, че " Възраждане " не желаят да бъдат отразявани от медии, които изкривяват информацията в интерес на непознати страни и са финансирани извън - главно фондация " Америка за България " и американското посолство, а медиите дефинира като  " жълто-кафяви отходни канали на американското посолство ". Костадинов изиска и у нас да се вкара формулата по оповестяване за задгранични сътрудници, както това се случва от няколко години в Русия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР